Καλωσήρθες στο καροτάκι, μια συλλογή από αφηγήσεις επικής ανόδου και κλασικής παρακμής, ή αλλιώς, στοχασμοί πάνω στο γιατί όλοι εμείς γουστάρουμε τρελά να μιζεριάζουμε και να ελπίζουμε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οι προδομένοι του σύριζα

+ Σχολίασε πρώτος
Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε σημείο να συναντά κανείς κοψοχέρηδες συμπολίτες μας ή -ακόμα χειρότερα- να αρνούνται όλοι ότι ψήφισαν σύριζα σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή. Αυτά τα έπαθε το πασόκ εκείνες τις αλησμόνητες μέρες του '10 και του '11, τις μέρες της αστραπιαίας φθοράς.

Σήμερα είναι η μεγάλη, τεράστια, πάνδημη απεργία όλων των κλάδων. Θα δείξει από τη συμμετοχή βέβαια αν όντως θα είναι πάνδημη.

Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθώ τις δυναμικές διαμαρτυρίες των αγροτών. Έχουν απίστευτα ατσούμπαλη ρητορική, και πολλοί δεν έχουν καθόλου φωτογένεια. Οι διαμαρτυρίες δεν έχουν συγκινήσει πολύ κόσμο στο τουίτερ ή στο φού-μπού. Αντίθετα, τα κανάλια φαίνεται να συγκινούνται ιδιάιτερα από τα επιχειρήματα αγροτών και ελέυθερων επαγγελματιών που πετάνε γραβάτες σε δέντρα ως πρωτότυπη διαμαρτυρία.

Αλλά δεν υπάρχουν κοψοχέρηδες, ούτε ψήφοι αγνώστου πατρότητας ακόμα. Η κυβέρνηση θα περάσει τα όσα θέλει και δεν θα έχει μεγάλη πολιτική ζημιά. Αυτό διακρίνω στον ορίζοντα.

Σχολίασε: